Dit is een van de verhalen die eerder gepubliceerd zijn op de website "Buurtwinkels" van het Amsterdam Museum. De verhalen die in Oost spelen zijn overgeplaatst naar het Geheugen van Oost, vanwege sluiting van de oorspronkelijke website. Dit is een verhaal uit 2010.
Abderrahman El Bahja (1967) kwam tien jaar geleden naar Nederland. El Bahja betekent ‘tevreden’ en dat is hij. In Marokko heeft hij twee jaar economie gedaan op de universiteit. Hij wilde een eigen zaak en na zijn komst naar Nederland heeft hij een opleiding gevolgd tot halal slager bij de Slagers Vak Opleiding in Alkmaar. Zijn nieuwe, gerenoveerde zaak is een stuk groter en oogt beter dan de vorige. Het oude ijzeren in Marokko gemaakte uithangbord met de naam van de zaak en ´Open vandaag en morgen´ is vervangen door een nieuw uithangbord van kunststof.
Naast rund, kalfs- en lamsvlees verkoopt El Bahja groenten, zuivel en verpakte levensmiddelen. Bijna iedere dag maakt hij verse merguez worst in een kleine ruimte achter de zaak. Ook verkoopt hij tagines en kleine houtskooloventjes om de tagines te laten sudderen. Het is keihard werken, zes dagen per week. ’s Ochtends eerst naar het Food Center om groenten te kopen. De zaak is open van 9 in de ochtend tot 10 uur ’s avonds. Zijn drie kinderen van 9, 5 en 4 ziet hij niet vaak. De zaak brengt nog niet genoeg op om personeel in dienst te nemen. Van zijn Nederlandse klanten vindt hij het prettig dat ze weten wat ze willen en niet proberen af te dingen. Marokkanen willen nog wel eens in onderhandeling gaan over een stukje vlees.
Vlak naast de deur hangt een foto van zijn geboortestad Marrakech. Een mooie stad, zegt El Bahja, maar in Nederland ligt zijn toekomst. Hij heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit en droomt van zakelijk succes hier.