Sinds 1923 kent de Pretoriusstraat, nummer 10, een slagerij. Na drie generaties Lubbe, nam Jasper Hanjoel (1990) op 21-jarige leeftijd de zaak over.
Limousin-rundvlees
Met een jong team werkt hij vol passie aan, naar zijn zeggen âde beste kwaliteit vlees, Limousin-rundvleesâ. Hanjoel: âHet 'Limousinâ rund is een eeuwenoud ras uit Frankrijk, een beest wat op zijn best is in een natuurlijke omgeving: de Limousin. De beesten hebben vrijwel een ongerept bestaan; staan altijd buiten en eten van de uitgestrekte natuur. Dat proef je, hoe het dier heeft geleefd, dat hij wilde kruiden en grassen heeft gegetenâ.
Ambacht
Het vlees komt na de slacht direct naar slagerij Poldervaart waar het door Hanjoel en zijn team wordt bewerkt. âWe gebruiken onze eigen recepten, maken dingen op ambachtelijke wijze, zonder toevoegingen, gekkigheden of hulpstoffenâ.
Vooral de grillworst en filet americain zijn bij de klanten in trek. En, zegt Hanjoel trots: âMijn worstenbroodjes zijn de lekkerste van Amsterdam. Dat komt door mijn Brabantse achtergrondâ.
Succesvol
âPuur vlees, passie, kruiden en ambacht zorgen ervoor dat we lekkere dingen maken Ă©n succes hebbenâ.
Hanjoel wil niet heel veel verkopen, maar wel iets moois. Zijn klanten zijn bewuste mensen die omkijken naar het milieu en de kwaliteit van dieren: vooral jonge tweeverdieners die in de buurt zijn komen wonen, mensen die wat te besteden hebben.
Ad rem
Hanjoel is een gelukkig man, gelukkig in de liefde en in zijn werk. Hier kan hij zijn passie, zijn vak uitoefenen en tussen de mensen zijn. âHet mooiste van Amsterdam vind ik dat de mensen zo verschrikkelijk ad rem zijnâ.
Â
opmerking:
De Buurtwinkel-verhalen die in Oost spelen zullen vanaf 2019 overgeplaatst gaan worden naar het Geheugen van Oost, vanwege sluiting van de oorspronkelijke website. Dit verhaal is uit 2016
Â