Op mijn 14e ben ik begonnen als hulpje in de keuken bij Jos en Dolf, ik werkte alleen op zaterdags en verdiende 5 gulden per uur wat voor mij een mooi zakcentje was. De keuken was toen nog in de kelder, want Jos woonde op de eerste etage met zijn gezin. Mijn werk bestond uit het schillen van uien (mijn handen stonken dagen later nog) en het door het eiwit en panneermeel halen van de kroketten,bami-en nasiballen, nierbroodjes (lekkerste in heel A'dam) enz. Als ik daarmee klaar was, mocht ik s'middags boven helpen bij de verkoop in de automatiek, want in de winter als de Jaap Eden ijsbaan uitliep en de voetbalwedstrijden waren afgelopen, liep het er storm en moest er keihard worden gewerkt om alle automaten vol te krijgen. Een van de bekende klanten was Louis van Gaal, die een paar pandjes verder woonde en altijd zijn patatje met satésaus kwam halen. Haentje was vroeger een begip in de Watergraafsmeer en ik moet nog steeds terug denken aan de leuke tijd die ik daar heb mogen werken en van de heerlijke produkten die ik door de jaren heb versnaperd. Het is jammer dat zo'n wereldtent niet meer bestaat en dat de heren Haen moesten ophouden met hun werk vanwege hun leeftijd.