Surinaamse snackbar Haentje

Auteur: Henk van Hunnik ( Buurt journalist)

Sinds een jaar of 10 alweer, hebben de gebroeders Haen hun bedrijf verkocht aan een andere eigenaar, een pakistaanse Familie die, naar nu blijkt, het hele pand heeft gekocht tot voor enkele jaren geleden.
In middels heeft deze familie de zaak, waar zij zelf enkele jaren in heeft gestaan, verpacht aan een nieuwe eigenaar. Een verbetering is dit zeker niet gebleken.
Men rotzooit nog wel eens met het eten, dat voorheen uitmuntend van kwaliteit was. Maar de huidige exploitant maakt er een zooitje van. Zo zit er in de bakkeljauw, veel te veel suiker, een ingrediënt die er niet in thuis hoort.
De broodjes lam- en rundvlees bevatten naast gewoon vlees, regelmatig hard vlees vet, harde brokken die echt niet te eten zijn en het broodje in gewicht (men verkoopt de vulling van de broodjes per 100 gram) zwaarder maakt maar niet smaakvoller.
Ik ben al klant sinds mijn achtste jaar en heb zowel Dolf als Jos van nabij gekend en ben altijd trots geweest op deze twee broers die zo succesvol de zaak van hun ouders hebben opgebouwd tot hetgeen het nu is.
De naam Haen is al 80 jaar een begrip in Watergraafsmeer en heeft een goede reputatie bij echte meer bewoners. "een hapje voor de fijnproever", Wie is er niet groot mee geworden? kan je jezelf afvragen.
Deze eigenaar helpt een reputatie van jaren in een pennenstreek naar de bliksem, door regelrechte troep te verkopen en de kwalteit van weleer in een keer om zeep te helpen.
Ik heb inmiddels besloten om naar elders uit te wijken. Het is een grote teleurstelling. de ondernemer van tegenwoordig rommelt steeds vaker met het eten. er is zelfs een restaurant houder die haar klanten 63 jaar lang klanten heeft voorgelogen die dachten met Runder biefstuk te maken te hebben, maar dat uiteindelijk bleek dat het gewoon goedkoop paardenvlees was, er wordt gerommeld met het eten, alleen om er zo'n hoog mogelijk winst rendement uit te halen maar kwaliteit is tegenwoordig niet meer de maatstaf.
Ik durf met goed fatsoen tegenwoordig niet meer buiten de deur te eten want je weet niet meer welk vlees je wordt voorgezet.

Henk van Hunnik (Buurt journalist)

Alle rechten voorbehouden